Groothandel in de kijker: Handelshof

Deze maand bezochten wij met een klant de firma Handelshof. Handelshof is de vierde Cash & Carry partij in Duitsland met een hoofdkantoor in Keulen en 16 vestigingen in de regio’s Nordrhein-Westfalen, Mecklenburg-Vorpommern en Hamburg. Zij focussen op gastronomie, hotels en grootverbruik met een breed assortiment met maar liefst 80.000 verschillende items. Naast de Cash & Carry winkels beschikken zij ook over een complete uitleveringservice.

Overname door Edeka Foodservice
Op 15 februari j.l. kwam het nieuws naar buiten dat met terugwerkende kracht Handelshof per 1 januari 2019 is overgenomen door Edeka dochter, Edeka Foodservice. Volgens de aankondiging blijft Handelshof een onafhankelijk bedrijf. ‘Edeka biedt ons de mogelijkheid onze inkooppositie te versterken, onze logistiek te optimaliseren en aanzienlijk meer klanten te bereiken’, aldus Wolfgang Baer, Managing Director van Handelshof Management GmbH. Men kan duidelijk profiteren van de regionale samenwerking met Edeka Foodservice, die momenteel 70 Cash & Carry markten exploiteert.

Opgericht in 1959
De geschiedenis van Handelshof gaat terug tot het jaar 1959: de twee bedrijven Franz Willick Kaffeegrößerei en A. Himmelreich, namen deel aan de Handelshof in Haan (Düsseldorf), één van de eerste Cash & Carry markten in Duitsland. Twee jaar later werd de Handelshof Groep opgericht met de opening van Handelshof Keulen-Poll.

Optimale logistiek door overname Edeka
Concluderend kunnen we zeggen dat Handelshof zeker een interessante partij is om mee te nemen in de acquisitie richting onze oosterburen. Daar men niet beschikt over een centraal magazijn is het wel belangrijk om een partner te vinden die op vestigingsniveau kan aanleveren (indien je dit niet zelf doet) en dit in de prijscalculaties vooraf mee te nemen. Mogelijk dat de logistiek op dit vlak door de huidige overname ook geoptimaliseerd wordt. Kortom volop kansen, wordt vervolgd!

Meer informatie
Is de export richting de oosterburen onderdeel van uw exportstrategie? Neem dan contact met ons op: we helpen u graag in het realiseren van uw exportdroom.