Internationaal projectmedewerker (binnendienst) (m/v)

Export Partner helpt bedrijven bij het realiseren van hun commerciële exportdromen en ambities. Met onze expertise en effectieve werkmethode, maar bovenal met onze ouderwetse handelsgeest en handen uit de mouwen-mentaliteit, zijn we dagelijks bezig met het ontwikkelen van new business en het bouwen aan structurele export omzet. Onze opdrachtgevers zijn actief in de wereld van Food & Non Food Consumer Products en heel divers: van kleine startups tot beursgenoteerde multinationals.

Export Partner wil een baken in export zijn voor onze opdrachtgevers. Wij zijn gedreven en creatief. Wij zetten de export-ambities van onze opdrachtgevers om in concrete plannen en acties.

Wat jij gaat doen:

Als Internationaal Projectmedewerker ondersteun je onze Export Managers bij hun werkzaamheden. Het is een echte salesfunctie waarin je veel telefonisch contact legt en hebt binnen en buiten Nederland. Je beheerst dan ook naast Nederlands, zeker ook Engels en Duits. Je werkt zelfstandig, maar ook nauw samen jouw collega’s. De werkzaamheden zijn onder andere: het in kaart brengen van potentiele klanten, het maken van bedrijfspresentaties, assortimentslijsten en rapportages, het veelvuldig (veelal telefonisch) leggen en onderhouden van commerciële contacten met buitenlandse klanten, verzorgen en versturen van informatie en samples, het maken van offertes, etc. Je houdt een vinger aan de pols bij wat er allemaal loopt en speelt en je signaleert kansen om export te laten slagen. Kortom, als Internationaal Projectmedewerker ben je de steun en toeverlaat en een spin in het web van het exportteam waar je deel van uitmaakt. Ook ben je mede verantwoordelijk voor het actief binnenhalen van nieuwe klanten voor Export Partner B.V.. Dat kunnen zowel Nederlandse als buitenlandse klanten zijn.

We bieden

Export Partner biedt jou:

 • Een prettige en dynamische organisatie waarin collegialiteit, betrokkenheid, (persoonlijke) ontwikkeling en professionaliteit leidend zijn;
 • Een brede functie in een sterk groeiende organisatie;
 • Ruimte voor ondernemerschap;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een collectieve pensioenregeling;
 • Een enthousiast team van toegewijde collega’s en een prettige werksfeer in een internationale setting

Bij Export Partner is de sfeer open en positief. De lijnen zijn kort. Onze medewerkers nemen hun eigen verantwoordelijkheid en krijgen de vrijheid om verschillende taken op te pakken en zich te ontwikkelen. We delen onze kennis met elkaar, vullen elkaar aan en helpen elkaar. Zo halen we het beste uit elkaar. Dat is goed voor jou, onze klanten en Export Partner! Kortom, een veelzijdige baan in een groeiende en internationale organisatie.

We zoeken

Jij brengt deze eigenschappen, kennis en ervaring mee:

 • HBO werk- en denkniveau, werkervaring in een salesgerichte vergelijkbare functie is een pré;
 • Projectmatig werken, je kan goed schakelen tussen verschillende werkzaamheden en opdrachten, je bent op je best in een multidisciplinaire omgeving;.
 • Commercieel talent met een open en enthousiaste persoonlijkheid, een echte team speler;
 • Proactief en zelfstandig met een echte ‘oppakken en afronden’ mentaliteit;
 • Communicatief sterk en beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Het spreken van extra talen (Frans/Spaans) is een grote pré;
 • Je bent een echte duizendpoot en op veel fronten tegelijkertijd bezig. Kortom, gestructureerd, gedisciplineerd en daadkrachtig in jouw werkwijze;
 • In het bezit van een rijbewijs B;
 • Ervaring met MS Office en je kan werken CRM/database-programma’s.

Jouw baan?

Herken jij jezelf in bovenstaande eigenschappen? Spreekt onze werkwijze jou aan en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Mail dan jouw (korte) motivatie en cv naar info@exportpartner.nl t.a.v. Masja Spijkstra.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

< Terug naar vacature-overzicht